Música

CURS DE TROBADA DE DANSES

El divendres 21 de febrer va venir en Pep Garcia de l’Esbart dansaire Marboleny a ensenyar-nos a ballar el ball dels cabeçuts d’Olot. Ens va agradar molt i ja tenim ganes de poder-lo ballar a la Trobada de danses de la Garrotxa i a la festa de final de curs de l’Escola Llar.

AUDICIÓ INSTRUMENTS DE VENT-METALL AMB 3r I 4t

El dijous 19 de febrer, els alumnes de Cicle Mitjà, vam poder gaudir de l’audició dels instruments de vent-metall un any més. Ens ho vam passar molt bé ja que els vam poder tocar i vam aprendre moltes coses de la seva història, característiques i sonoritat.

LA COBLA

Aquest dimarts 18 de febrer els alumnes de 5è de l’Escola Llar hem pogut anar al Teatre d’Olot a conèixer la cobla. Els músics de la Principal d’Olot han sigut els que ens han ensenyat com sona i ens han presentat els seus instruments d’una forma molt pròxima i divertida.

AUDICIÓ DELS INSTRUMENTS DE VENT-METALL

El dimarts 29 de gener, va venir en Josep, un mestre de música de l’escola municipal d’Olot a presentar-nos els instruments de vent-metall. Vam aprendre la seva història, com funcionen i els diferents tipus d’instruments que existeixen. També els vam poder tocar i ens ho vam passar molt bé!

FEM UN TECLAT MUSICAL AMB LA MAKEY MAKEY

Aquest 3r trimestre els alumnes de 6è hem fet un projecte on hem après que és un Blues, ens n’hem inventat un i l’hem interpretat amb un teclat musical. Aquest teclat l’hem creat utilitzant la Makey Makey i el programa Scratch. Mireu que bé ens ha quedat!

TALLER DE PERCEPCIÓ AUDITIVA AMB INSTRUMENTS BASCHET

Aquest mes de març, els alumnes de P3, P4 i P5 han realitzat un taller amb uns instruments ben estranys: Els instruments Baschet. Han pogut experimentar les qualitats del so escoltant i tocant els instruments Baschet. Mireu que bé s’ho van passar!

ELS NENS I NENES DE 2n BALLEM EL TUMBAI

Aquest segon trimestre els alumnes de 2n hem aprés a cantar i ballar una dansa d’Israel anomenada Tumbai. Primer hem ballat els passos que ens ha ensenyat en David, el mestre de música, i després ens els hem inventat nosaltres. Mireu que bé ens ho passem.

AUDICIONS DELS INSTRUMENTS DE VENT-FUSTA

El passat dimecres 21 de febrer, els alumnes de Cicle Mitjà van conèixer en Xavier, un músic que ens va presentar els instruments de vent-fusta i ens va ensenyar com sonaven. Va ser molt interessant i vam descobrir coses que no sabíem, com per exemple que hi ha un instrument de vent que sona sense bufar. Saps quin és? Si no ho saps pregunta-ho als nens i nenes de Cicle Mitjà!IMG_20180221_100442_442

ELS NENS I NENES DE 1r BALLEM EL CARILLÓ DE DUNKERQUE

Els alumnes de 1r, aquest 2n trimestre, hem ballat la dansa del “Carilló de Dunkerque”. La història diu que quan la ciutat de Dunkerque pertanyia a Flandes (actualment al nord de França), cada diumenge s’hi feia sonor un carilló de la torre més alta de l’església. Quan el sentien, els infants sortien al carrer per ballar aquesta dansa al ritme de la melodia.

Després de la dansa, com que estàvem molt cansats, hem fet un exercici de relaxació per tornar a la calma.

Aquí podeu veure el vídeo de les nostres danses.

CANÇÓ DE LA PAU 2018:

Aquest any la cançó de la pau que hem treballat a l’escola es diu “Los niños quieren la paz”. És una cançó castellana del grup de música 3+2. A continuació us deixo l’àudio de la cançó per qui la vulgui escoltar o cantar.

AUDICIÓ DE LA COBLA

Aquesta setmana els alumnes de 5è han anat al teatre d’Olot a conèixer la cobla. Han après que és una agrupació instrumental típica de Catalunya; que està composta de 11 músics i 12 instruments; i que la va crear una persona que es deia Pep Ventura.

IMG_20180123_094515_296

AUDICIÓ MUSICAL

Els alumnes de P3 han aprés moltes coses a través de l’audició “Passeig musical amb trineu” d’en Leopold Mozart. Han portat la pulsació, seguit un musicograma i conegut el violí i els cascavells. Mireu que bé ho fa en David!

Leopold_Mozart