Reciclem

PESANT I RECICLANT PAPER I PLÀSTIC

Aquest curs continuem amb la recollida i posterior reciclatge de paper i d’ envasos de plàstic per tal d’ anar conscienciant el nostre alumnat sobre la importància del reciclatge.

Clicant a les imatges podreu consultar el gràfic de recollida de paper i plàstic i unes imatges del procés de recollida que realitzen cada divendres alumnes encarregats dels diferents cursos.

Gràfic reciclatge paper i plàstic

 

 

 

 

RECICLEM

Els objectius d’aquest espai internivell són:

-Conscienciar a l’alumnat la importància de reciclar.

– Recollir, pesar i llençar setmanalment el paper i el plàstic de l’escola.

– Fomentar el treball cooperatiu.

– Treballar el text instructiu a partir de la construcció de jocs amb material de rebuig.

– Elaborar i interpretar dades d’un gràfic a partir de les dades recollides.

COM FUNCIONA?

A l’escola hi ha diferents espais de recollida de plàstic i paper. Setmanalment, en grups cooperatius, l’alumnat recull el plàstic i el paper, el pesa i el llença al contenidor corresponent.

RECOLLIDA5

(Si cliqueu damunt la fotografia en podreu veure d’altres)

 

A l’aula, es treballa la competència lingüística i la competència matemàtica.

COMPETÈNCIA LINGÜÍSTICA

A partir de l’elaboració d’un tres en ratlla amb material de rebuig, es treballa el text instructiu. En grups cooperatius els alumnes redacten les normes del joc. Seguidament es posen en comú  i es reelabora un nou text instructiu a partir de les idees que aporten els diferents grups.

Es segueix el mateix procés per redactar com es construeix un bilboquet.

tresratlla (1)

(Si cliqueu damunt la fotografia en podreu veure d’altres)

COMPETÈNCIA MATEMÀTICA

A partir de les dades de l’enquesta inicial que es passa a l’alumnat per mirar si a casa reciclen i què reciclen i amb les dades de la recollida setmanal de paper i plàstic s’elaboren diferents tipus de gràfics: de barres, de línies,…

MATES (3)

(Si cliqueu damunt la fotografia en podreu veure d’altres)

 

ELS INICIS A L’ESCOLA

Tot i que a l’escola sempre s’havia tractat el tema del reciclatge, aquest any hem iniciat un treball més específic.

Durant els mesos de novembre i desembre cada tutor i especialista va conscienciar els alumnes a partir de jocs, contes, recerques d’informació, …de la importància d’un bon reciclatge.

A partir del mes de gener, es va crear un racó de reciclatge a cada planta de l’escola amb uns contenidors per tal de fer una bona recollida de paper i plàstic.

Cada divendres, a l’hora del pati, els alumnes encarregats de cada planta, recullen les bosses de paper i plàstic i les porten al hall de l’escola on està ubicat l’espai de pesatge. Després de pesar les bosses en un ganxo pesador, s’anoten les  dades en una graella per tenir constància de la recollida setmanal, mensual i anual de paper i plàstic. Aquestes dades es passaran a SIGMA per tal que en facin un estudi i en treguin les conclusions pertinents. En acabar el pesatge, els mestres i els alumnes encarregats, surten de l’escola i aboquen les deixalles als contenidors corresponents.

DSCF4879 (Small)